Waarom zou u uw personeel een collectieve zorgverzekering aanbieden?

Voor u als ondernemer is het belangrijk dat de zorgverzekering van uw personeel goed geregeld is. Uw medewerker(s) moeten tenslotte goed geholpen worden als ze ziek zijn. U heeft als ondernemer twee mogelijkheden met betrekking tot de zorgverzekering van uw werknemers: • U laat de regie voor de zorgverzekering van uw werknemer volledig bij henzelf; of • U biedt uw werknemer een collectieve zorgverzekering aan met voor de werknemer een mooie korting op zowel de basis als de aanvullende dekking.

Voor het aan kunnen bieden van een collectieve zorgverzekering hoeft u geen groot bedrijf te zijn. U kunt al voor een collectieve zorgverzekering kiezen bij één medewerker. Aan een collectieve zorgverzekering zitten zowel voor u als voor uw personeel voordelen.

Collectiviteit aanvragen

Wij zetten de voordelen op een rijtje voor u als werkgever:

  1. U weet bij welke verzekeraar de werknemer(s) zijn aangesloten en welke zorg vergoed wordt;
  2. Een aantal vergoedingen kunnen helpen verzuim te verkorten of voorkomen;
  3. Ondersteuning en diensten die u helpen bij preventie en verzuim;
  4. Bij een aantal verzekeraars is de mogelijkheid om een speciaal pakket samen te stellen: bijvoorbeeld extra fysiotherapie voor uw werknemers.

Voordelen van een collectieve zorgverzekering voor uw medewerker:

  1. Dankzij u krijgen de werknemers een collectiviteitskorting op hun premie van de basisverzekering en aanvullende verzekering. Daarmee biedt u de werknemer(s) iets extra’s, namelijk een goede secundaire arbeidsvoorwaarde, waar ook de partner en kinderen van mee kunnen profiteren.
  2. Ruime vergoedingen en eventuele wachtlijstbemiddeling.
  3. Uw werknemer krijgt jaarlijks toegang tot een mooie en overzichtelijke premievergelijker.